Kókuszos hóemberek
Kókuszos hóemberek
Hozzávalók 4 személyre
12 darabhoz
- 20 dkg marcipánmassza
- 2 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg omlós keksz
- 4 evőkanál kókuszlikőr (vagy pár csepp mandulaaroma)
- 3 evőkanál porcukor
- 10 fehér csokoládé tortabevonó
- 1-2 evőkanál Vénusz napraforgó olaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- sárga és piros ételfesték
- kevés barna cukormáz vagy olvasztott étcsokoládé bevonó
- műanyag cilinderek
Elkészítés:
Kb. 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk, és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.
A kekszet nejlonzacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.
A fehér csokoládé tortabevonót eltördeljük, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál napraforgó olajat.
A marcipánmasszából 12-12 darab 1 dkg-os és 2 dkg-os golyókat formálunk. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk. A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk, és a fejre ragasztjuk. Barna cukormázzal megrajzoljuk a szemeket és a gombokat. Végül néhány hóember fejére cilindert ültetünk (jó, ha van a háznál néhány lego-mániás gyerkőc :-)).
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept