Krémes tejpite
Krémes tejpite
Hozzávalók 12 személyre
- 8 dl tej
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 8dkg vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral robotgépben habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, amivel tovább habosítjuk, belekeverjük a lisztet, és közben adagoljuk hozzá a tejes-tejszínes keveréket amivel csomómentesre dolgozzuk. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük. Alaposan kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és kb. 180C fokon 45-50 percig sütjük. Ha kihűlt négyzetekre vágjuk, tetejét megszórjuk porcukorral. Tálalásnál házi baracklekvárral kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept