Finom mákos süti, ami nem veszélyezteti az alakodat
Mákos pohánka
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg hajdina (pohánka)
- 10 dkg aszalt áfonya
- 10 dkg aszalt barack
- 20 dkg darált mák
- 1 db citrom
- 4 evőkanál nádcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A hajdinát megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Az aszalt barackot kisebb darabokra vágjuk és az áfonyával együtt belekeverjük a hajdinába. Puhára főzzük. Forrástól számítva, körülbelül 15 perc alatt elkészül.
Amíg fő, a darált mákot összekeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Belekeverjük a fahéjat és a cukrot. Édesíthetjük gyümölcscukorral, vagy mézzel is. Hozzáadunk annyi tejet, hogy krémesebb legyen a masszánk. Végül az elkészült hajdinát összedolgozzuk a mákkal. Melegen kínáljuk.
Tálalási javaslat: vízzel öblítsünk ki egy kisebb csészét, vagy tálat, nyomkodjuk bele a mákos pohánkát és borítsuk rá a tányérra. Citromkarikával, gyümölcsökkel díszítsük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept