Túrókrémes torta
Túrókrémes torta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 kis doboz tejföl
- 20 dkg kristály cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 db tojás
- kevés tej
Krém
- 50 dkg túró
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristály cukor
- 2 csomag habfixáló
Bevonat
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál liszt
- 2 evőkanál víz
- tetszés szerinti aroma-ételszínező
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral, tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos-kakaóporos lisztet. Közben felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá és belekeverjük az előbbiekhez. Ha túl sűrűnek érezzük a tészta állagát, akkor tehetünk bele egy kevés tejet, ezzel javítjuk.
24-26-os kapcsos tortaformát kilisztezünk és kivajazunk, a tészta masszát beleöntjük.
15-20 perc alatt közepes sütésen megsütjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet:
A túrót áttörjük és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a cukrokat és az elkészített habfixálót.
Mikor a torta kihűlt, három felé vágjuk, a túrókrémet egyenletesen elosztva rákenjük, majd a hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük az oldalára a bevonatot. Ezzel vonjuk be a torta oldalát körben. Ha ezzel készen vagyunk tegyük vissza ismét dermedni. Ez idő alatt előkészítjük a tetejére a kész marcipán bevonatot. Ezt csak ki kel nyújtani a csomagoláson leírtakban és ezt is színezhetjük ételfestékkel. Majd a tetejére tesszük formára vágva, és a kimaradt marcipánból még díszíthetjük is!! Íme a képen látható módon! Édesanyám születésnapjára készítettem és nagyon finom lett! Máskor is el fogom készíteni! Kellemes időtöltést, jó sütkérezést!! Jó étvágyat kívánok!!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept