Finom habos mákos
Finom habos mákos
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 4 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- kevés tej
- 2 evőkanál kakaó
Töltelék
- 40 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 3-4 dl tejjel
Krém
- 2 vanília puding
- 0,5 l liter tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
Hab
- 3-4 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A 4 tojássárgáját a porcukorral, a Vénusz sütőmargarinnal, a liszttel, a sütőporral, kevés tejjel összegyúrjuk. Majd 2 felé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
A sárga cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük. Közben a 4 tojás fehérjét habnak felverjük és a kihűlt mákhoz kavarjuk, ezt a mákos részt a sárga tésztára kenjük. A kakaós tésztából rudakat sodrunk, kb. 8-10 rudat (amennyi szeletre vágjuk a tésztát mindegyikbe 2 szem jusson). A rudakat ráhelyezzük a mákos töltelékre és megsütjük. A vanília pudingot a fél liter tejben megfőzzük, a 20 dkg cukrot és a 25 dkg Vénusz sütőmargarint kikavarjuk és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Ha a tészta kihűlt ezt a krémet ráhelyezzük. A krém tetejére a felvert tejszínt rásimítjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept