Omlós sajtos pogácsa bevált recept szerint
Kelt sajtos pogácsa
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg liszt
- 50 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 db tojás
- 5 dkg élesztő
- tej
- 3-4 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 kanál só
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel szétmorzsoljuk. Közepébe mélyedést készítünk és belerakjuk az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy ne túl kemény tésztát kapjunk. Közben rászórjuk a reszelt sajtot is és addig gyúrjuk, míg teljesen sima, hólyagos állományú lesz a tészta. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ekkor kilisztezett deszkára borítjuk, másfél cm vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevagdaljuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vékonyan kikent tepsire rakjuk és megkenjük tojással. Forró sütőben megsütjük. Ebből a mennyiségből 3 nagyméretű tepsire való pogácsa lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept