Madártej
Madártej
Hozzávalók 6 személyre
- 1,5 l tej
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- fél rúd vanilia vagy 2 csomag vanilin cukor
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 3 literes lábasban tejet felforralunk és csendesen fövő tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset hogy legyen hely az emelkedésre. Ha jól felemelkedtek a habgaluskák, meg fordítjuk őket és a másik oldalukat is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon.
Vaníliamártás: A tejet és (azt is adjuk hozzá, ami a hab galuskából lecsurgott) a tojássárgáját valamint a megmaradt cukrot a vanília és a liszt hozzáadásával összefőzzük, a vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűlve tálaljuk.
Díszítés: 2 dkg szárított mandula
5 dkg karamell
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept