Lazacos pite
Lazacos pite
Hozzávalók 4 személyre
Omlós tészta
- 20 dkg liszt
- 8-10 dkg Vénusz sütőmargarin
- csipet só
- 1 db tojás
- 1 evőkanál hideg víz
Töltelék
- 30 dkg lazac
- 1 db tojás (+ ami a tészta kenésénél visszamaradt)
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 dl tej
- csipet só
- őrölt fehérbors
- citromlé
- bazsalikom
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tenni és a csipet sóval összekeverni. Ezután hozzáadni a Vénusz sütőmargarint és kézzel összemorzsolni.
A tojást felverni, majd hozzákeverni a vizet és végül a morzsalékos liszthez önteni.
Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni, majd fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tenni 30 percre pihentetni.
A hűtőből kivéve kinyújtani, majd kibélelni vele a piteformát. Az alját villával megszurkálni, majd sütőpapírt helyezni rá és feltölteni nehezékkel.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25 percig elősütni a tésztát. Ezután a sütőből kivenni és eltávolítani a nehezéket a tésztáról. Végül felvert egész tojással megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és még kb. 5 percig sütni.
A lazacot konyhai robotgéppel (v. turmix-al) pépesíteni, majd hozzáadni a tojást és pár másodpercig még keverni.
Ezután hozzáadni a tejszínt, és sima krémmé összekeverni. Végül hozzáönteni a tejet, és ízlés szerint fűszerezni, majd így is jól kikeverni.
A sütőből kivett tésztára önteni a lazacos krémet, majd visszatenni a sütőbe és közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél 30 percig sütöttem. (Addig sütni, hogy szép színt kapjon a teteje, és már ne ragadjon a massza)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept