Almatorta

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg alma
  • 1 dkg sütőmargarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag pudingpor
  • 1,5 dl víz vagy tej
  • 2 ek pirított zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kettéosztjuk, és lisztezett deszkán 2 db korongot nyújtunk belőle. 180 fokon világos barnára sütjük, majd ha kihűlt, a tortakarikát, amelybe a tortát rétegezni fogjuk, a lapokra nyomjuk, hogy a felesleges tésztaréteget levágja. Az almákat kockára, vagy szeletekre vágjuk, a vajat felhevítjük, az almát a citromhéjjal kevergetve megpároljuk benne, a porcukorral, és a vaníliás cukorral ízesítjük. A pudingport tejjel, vagy vízzel elkeverjük, az almatölteléket besűrítjük vele, végül a pirított zabpelyhet is belekeverjük. A tortakarikát az alsó lapra helyezzük, rá a töltelék felét, arra a másik lapot, és a másik fele tölteléket. Hűtőbe tesszük puhulni néhány órára. Tálaláskor friss almával díszítjük.

Blog.hu ajánló