Almatorta
Almatorta
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg sütőmargarin
- 1 db tojássárgája
- A töltelékhez:
- 60 dkg alma
- 1 dkg sütőmargarin
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag pudingpor
- 1,5 dl víz vagy tej
- 2 ek pirított zabpehely
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kettéosztjuk, és lisztezett deszkán 2 db korongot nyújtunk belőle. 180 fokon világos barnára sütjük, majd ha kihűlt, a tortakarikát, amelybe a tortát rétegezni fogjuk, a lapokra nyomjuk, hogy a felesleges tésztaréteget levágja. Az almákat kockára, vagy szeletekre vágjuk, a vajat felhevítjük, az almát a citromhéjjal kevergetve megpároljuk benne, a porcukorral, és a vaníliás cukorral ízesítjük. A pudingport tejjel, vagy vízzel elkeverjük, az almatölteléket besűrítjük vele, végül a pirított zabpelyhet is belekeverjük. A tortakarikát az alsó lapra helyezzük, rá a töltelék felét, arra a másik lapot, és a másik fele tölteléket. Hűtőbe tesszük puhulni néhány órára. Tálaláskor friss almával díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept