no

Almatorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almatorta

Hozzávalók 4 személyre

  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg alma
  • 1 dkg sütőmargarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag pudingpor
  • 1,5 dl víz vagy tej
  • 2 ek pirított zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kettéosztjuk, és lisztezett deszkán 2 db korongot nyújtunk belőle. 180 fokon világos barnára sütjük, majd ha kihűlt, a tortakarikát, amelybe a tortát rétegezni fogjuk, a lapokra nyomjuk, hogy a felesleges tésztaréteget levágja. Az almákat kockára, vagy szeletekre vágjuk, a vajat felhevítjük, az almát a citromhéjjal kevergetve megpároljuk benne, a porcukorral, és a vaníliás cukorral ízesítjük. A pudingport tejjel, vagy vízzel elkeverjük, az almatölteléket besűrítjük vele, végül a pirított zabpelyhet is belekeverjük. A tortakarikát az alsó lapra helyezzük, rá a töltelék felét, arra a másik lapot, és a másik fele tölteléket. Hűtőbe tesszük puhulni néhány órára. Tálaláskor friss almával díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük