Palacsinta torta
Palacsinta torta
Hozzávalók 6 személyre
Palacsinta
- 1 tojás
- kb. 0,5 l tej/víz
- 2 bögre liszt
- kevés só és cukor
Töltelék
- 1 üveg házi baracklekvár (vagy egyéb)
- 1 üveg nutella
- 1 csomag csokipuding
- 0,5 l tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db banán (vagy egyéb gyümölcs)
- színes tortadara
Elkészítés:
A palacsintatésztát elkészítjük a hozzávalókból, tetszés szerint olyan mennyiségben, amekkorára szeretnénk a rakott palacsintát. Egy kicsit állni hagyjuk, majd kisütjük.
A kisütött palacsintákat egymásra rakjuk úgy, hogy az elsőre kenünk egy adag lekvárt, a másodikra pedig egy adag nutellát, majd ezeket felváltva, amíg az utolsó palacsinta fel nem került a \"torta\" tetejére. Az egészet csinálhatjuk kihűlt palacsintából, nekem a forró palacsintán könnyebb volt rákenni a nutellát, de oldalra ki is folyt belőle.
A rakott palacsinta tetejére rátesszük a felkarikázott banánt, szépen egymás mellé.
A tejből, vaníliás cukorból és a pudingból összeállítjuk a csokipudingot, ahogyan a puding zacskóján fel van tüntetve.
A forró pudingot ráöntjük - egyenletesen eloszlatva - a banánnal kirakott rakott palacsintára.
A tetejére tortadarát szórunk, majd az egészet betesszük a hűtőbe egy kicsit állni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept