Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
Hozzávalók 12 személyre
Piskóta
- 8 db tojás fehérje
- 8 db tojás sárgája
- 16 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- citromhéj
- 2 evőkanál kakaó
Krém
- 1 csomag vanília puding
- 2 evőkanál cukor
- 1 üveg magozott meggy
- 7 dl növényi tejszín
- 4 csomag vanília cukor
- 3 csomag habfixáló
- 0.5 csomag zselatinfix
- 1 evőkanál kakaó
- _Díszítéshez_
- 12 szem meggy
- csokidara
- pár szem szeletelt mandula
Elkészítés:
Piskóta:
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük robotgéppel úgy, hogy ha már félig kemény fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd fakanálra váltunk és hozzákeverjük óvatosan a tojássárgáját, majd kis adagokban a lisztet, kakaót, citromhéjat. A masszát tortaformába öntve 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Meggyzselé:
A meggyet leszűrjük, úgy, hogy a levét felfogjuk. Pár szemet a díszítéshez félreteszünk. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd a meggy levével simára keverjük és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd a végén belekeverjük a félretett meggy kivételével a gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni.
A kész piskótát ha teljesen kihűlt 3 felé vágjuk.
A tejszínt robotgépbe téve elkezdjük felverni a tejszínt kemény habbá, még folyékony állapotban beletesszük, a vaníliát, habfixálót, zselatinfixet. A kész habból 6-8 ek.-nyit félreteszünk, ebbe belekeverjük a kakaót.
A piskótát elkezdjük megtölteni. Az alsó lapra először a meggyzselé felét rátesszük, majd jön egy réteg tejszín, majd a csokis tejszínből a felét vékonyan rákenjük, majd piskóta, amit szintén az első laphoz hasonlóan megkenünk. A 3 lappal befedjük, kicsit megnyomkodjuk,hogy a krém mindenhol egyenletesen eloszlódjon, majd a maradék teszínnel bevonjuk, egy kicsit félreteszünk a díszítéshez. Meggyel, csokidarával, mandula szeletekkel díszítjük. 2-3 órát hűtjük
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept