Pudingtorta
Pudingtorta
Hozzávalók 8 személyre
- 7 dl tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- cukor
- babapiskóta
- mazsola
- mandulaaroma
Elkészítés:
A tej feléből a szokásos módon csokoládépudingot főzünk ízlés szerint hozzáadott mandulaaromával és annyi cukorral, amennyit el bírunk viselni egy desszertben.
Egy közepes méretű jénai tálat kiöblítünk hideg vízzel, belesimítjuk a csokipuding felét, kirakjuk babapiskótával, rásimítjuk a maradék csokis pudingot.
A tej másik feléből tejszínes pudingot főzünk - ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá cukrot -, a felét rásimítjuk a csoki rétegre, megszórjuk mazsolával, majd a tejszínes krém másik felével befedjük. Erre jön még egy réteg babapiskóta.
Amikor már nem forró, folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva tálra borítjuk, ha nem jön ki a formából, egy pillanatra forró vízbe mártjuk a jénai alját. Durvára tört kekszmorzsával díszítve tálaljuk.
Bármilyen ízű pudingból készíthető, kerülhet bele háztartási keksz, piskóta, friss vagy aszalt gyümölcs, befőtt, tálaláskor díszíthetjük csokoládéforgáccsal és/vagy tejszínhabbal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept