Almás-birsalmás rétes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-birsalmás rétes

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 csomag mirelit leveles tészta (500g)
  • 4 db alma
  • 2 db birsalma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált dió (vagy búzadara)
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat és a birsalmákat meghámozom, lereszelem, és megpárolom, a mézzel és a fahéjjal összekeverem, ezzel a töltelék el is készült.
A felengedett leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtom, meghintem a dióval (vagy búzadarával), és a hosszabb oldalára halmozom az almatölteléket úgy, hogy a rövidebb oldalakon 1,5-1,5 cm szabadon maradjon, ezeket be is hajtom, majd feltekerem a tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A klasszikus rétestésztát nem szívesen használom süteményekhez, az én ízlésemnek száraz, íztelen. A vajas tészta a jolly jokerem.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük