Töltött túrókalács
Töltött túrókalács
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás sárgája
- langyos tej
- 4 dkg Vénusz sütőmargarin
Töltelék
- 50 dkg túró
- 2 db tojás
- 18 dkg cukor
- 1 db citrom
- 2 evőkanál mazsola
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejjel felfuttatott élesztőt, a cukrot,a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk a vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A túrót a tojássárgákkal, a cukorral, a citrom reszelt héjával,a mazsolával,a puha vajjal összekeverjük, és keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát deszkára borítjuk, a háromnegyed részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, és 180 fokon 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokkal berácsozzuk. Tojással megkenjük, és pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept