Őszibarackos Túrótorta
Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók 8 személyre
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 citrom
- 1 csomag zselatin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag tortazselépor v.zselatin
- 5-6 evőkanál tej
- 50 dkg túró
- 2 dl natúr joghurt
- 50 dkg őszibarack
- 3 dl szűrt baracklé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük,apránként hozzáadjuk a lisztet,sütőport,tejet(ezeket alaposan összedolgozzuk).A masszát kivajazott tortaformában elsimítjuk,előmelegített sütőben 180-200 fokon negyed óra alatt megsütjük.A túrókrém elkészítése:A túrót szűrőn áttörjük,simára keverjük a natúr joghurttal,eközben ízesítjük cukorral,vaníliás cukorral,a reszelt citromunk héjával,citromlével.A zselatint kevés szűrt baracklében feloldjuk és belekeverjük a túrókrémbe(még melegen ajánlott).A túrós masszát elegyengetjük a kihűlt tésztalapon és már mehet is a hűtőbe,ha már a hűtőben megdermedt a tetejét szépen körberakosgatjuk a barackszeletekkel(bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni).A tortazseléport vagy zselatint feloldjuk baracklében ,és ráöntjük a tortánk tetejére,ha ez is megdermedt kész is vagyunk a finom tortánkkal.Jó étvágyat!:)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept