Finom sajtos tallér
Finom sajtos tallér
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg liszt
- 30 dkg trappista sajt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 dkg egész köménymag
- 4 egész tojás
- 4 teás kanál só
- egy teáskanál szódabikarbóna
- egy teáskanál sütőpor
- kevés tej
- egy nagy tejföl
Elkészítés:
A lisztet a szódabikarbónával a köménymaggal a sütőporral és a sóval összekeverjük.Belereszeljük a sajtot és a vénusz margarint,hozzáadjuk a 4 tojást a tejfölt és annyi tejet,hogy ne legyen a tészta kemény.Én úgy készítem hogy feldarabolom és csíkokat sodrok belőle kb,2 cm vastagságúra.tárcára rakom a csíkokat és a gáztűzhelyen az összenyomós ropisütővel sütöm.Mindig úgy csipek rá egy egy kis golyó formát.Nagyon finom egy kicsit időigényes de megéri a fáradtságot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept