Finom burgonyás pogácsa
Finom burgonyás pogácsa
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg liszt
- Fél kg főtt, sós, áttört burgonya
- 3 dl natúr joghurt
- 2 dl olaj
- 2 kávéskanál csapott evőkanál só
- 5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1,5 dl tej
- 1 tojás
Elkészítés:
Áttört burgonyát langyosra hűtöm. Belehelyezem a lisztet, sót, olajat. Az élesztőt, cukrot felfuttatom a 1,5 dl tejen. Ezt is beleteszem. Hozzáadagolom a joghurtot. Ezeket
összegyúrom. Alaposan kidagasztom. Megkelesztem. Kilisztezett táblán kinyújtom, tetejét bevagdosom és pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatom. Megsodrom, és kizsírozott tepsibe rakom. Tetejét tojással megkenem. Fél óráig még kelesztem. Forró sütőben pirosra sütöm. Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept