Mézeskalács
Mézeskalács
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 50 g Vénusz sütőmargarin
- 60 g barnacukor /lehet fehér kristálycukor is/ (én lágy, melaszos sötétbarna nádcukrot használok, nagyon finom)
- 125 g méz
- 250 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1-1 teáskanál őrölt fahéj
- reszelt friss gyömbér
- szegfűszeg
- szerecsendió
- szegfűbors
- 1 citrom héja reszelve
- 1 narancs héja reszelve
- 1 tojás
Díszítés
- 120g porcukor
- 1tojásfehérje
Elkészítés:
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
5-12 órára hidegre tesszük.
Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept