kakaós csiga

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

kakaós csiga

Hozzávalók 4 személyre

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 -1,5 dl tej
  • reszelt citromhéj

Töltelék

  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • + én még tettem bele 2 evőkanál instant kakaóport

Tetejére

  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.

Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük