Meggykrémes pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meggykrémes pite

Hozzávalók 6 személyre

  • _Tészta_
  • 45 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 8 dl meggylé
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • 1 liter magozott
  • lecsepegtetett meggy
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből, a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet, és félretesszük hűlni.
A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 165-170 fokon kb. 60 percig sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük