Meggykrémes pite
Meggykrémes pite
Hozzávalók 6 személyre
- _Tészta_
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mokkáskanál só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 tojás
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék
- 8 dl meggylé
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- fahéj
- 1 liter magozott
- lecsepegtetett meggy
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből, a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet, és félretesszük hűlni.
A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 165-170 fokon kb. 60 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept