Nagyszerű sós lepény
Nagyszerű sós lepény
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 600 g rétesliszt
- 400 ml tej
- 1 tojás
- 50 g Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
Töltelék
- 150 g sonka vagy sonkás szalámi
- 4 db paradicsom
- 3 db pirospaprika
- 200 g reszelt sajt (a töltelékhez és a tetejére)
- ételízesítő
- 2 tojás
Elkészítés:
Kelt tésztát készítünk a szokásos módon: a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mikor a hab már halványbarna, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. 3 részre osztjuk. A tésztát téglalap alakúra sodorjuk. Az egész tésztát megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a feldarabolt sonkával, a felszeletelt paradicsommal és a paprikával. Megszórjuk reszelt sajttal és megfűszerezzük az ételízesítővel. A tésztát félbehajtjuk, finoman megnyomkodjuk, még egyszer félbehajtjuk és kb. 3 cm-es széles darabokra vágjuk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire rakunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept