Marcipános almatorta
Marcipános almatorta
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg alma
- 10 dkg marcipán lereszelve
- fél citrom leve és reszelt héja
- 125 g Vénusz sütőmargarin
- 3 tojás
- fél vanília kikapart magja
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- késhegynyi fahéj
- esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.
A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz.
A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és elrendezzük a tetején az almákat.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.
A kis almákat színezett marcipánból és némi gumicukorból (levelek) készítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept