no

Almás-diós szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-diós szelet

Hozzávalók 12 személyre

  • 1 kg alma
  • 4 teáskanál citromlé
  • 100 g dió
  • 125 g liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 125 g cukor
  • 125 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk. A magházat eltávolítjuk és a fél almákat legyezőszerűen bevagdossuk. Citromlével meglocsoljuk.
A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, a margarint, a sót, a fahéjat, citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálba tesszük. Kézi habverővel először lassú fokozaton, majd 2 percig gyors fokozaton keverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos formába helyezzük és elsimítjuk. A bevagdosott fél almákat enyhén benyomkodjuk a tésztába.
Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) az alsó rácson 50-55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Friss tejszínhabbal tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük