Amerikai krémes
Amerikai krémes
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 7 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 13 evőkanál víz
Krém
- 7 tojás fehérje
- 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl víz
- 3 dl tej
Díszítés
- 4-5 dl habtejszín vagy valamilyen növényi habalap
- reszelt csokoládé
Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összerázzuk valamilyen zárható edényben. Ha kész, összedolgozzuk az előzőleg kikevert alapanyagokkal.
Közepes lángon kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mérete: kb 25 x 35 cm.)
Miközben sül, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A pudingport a vízzel és a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón óvatosan, de alaposan összeforgatjuk a habbal és a tészta tetejére kenjük.
További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Ez nagyon fontos! Teljesen ki kell hűlnie!)
A tejszínt kemény habbá verjük, a tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept