Almás-szilvás pite
Almás-szilvás pite
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- 18 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál hideg víz
Töltelék
- 40 dkg szilva
- 40 dkg alma
- 16 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt vagy 2 evőkanál pudingpor
- 4 dkg Vénusz sütőmargarin
- egy citrom reszelt héja és felének kifacsart leve
- fahéj, szerecsendió, gyömbér
- cukor a tetejére
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit elmorzsoljuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ekkor még kicsit ragadós az állaga, de hűtőbe téve 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz. Közben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszereket, a lisztet, a citrom levét és héját.
Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, a pitesütő tálba helyezzük, és a széleit rányomkodjuk. Beleöntjük a gyümölcsös tölteléket, rálocsolunk egy evőkanál vizet és a margarint szétoszlatjuk a tetején. Ekkor kinyújtjuk a tészta másik felét is, amit csíkokra felszeletelünk. Keresztbe rakjuk a gyümölcsökön, a széleit rányomkodjuk a tésztára, majd kevés vízzel megspricceljük a tetejét és kevés cukrot szórunk rá.
180 fokon előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába alufóliát tenni az esetlegesen kicsorgó lé miatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept