Gyömbérkenyér
Gyömbérkenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 3 db tojás
- 12 dkg cukor
- 6 dkg Vénusz sütőmargarin
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg dió
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg kandírozott gyömbér
- 1 evőkanál rum
- kevés tej
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a durvára vagdalt diót és étcsokoládét, a kandírozott gyömbért, a rumot és annyi tejet öntünk hozzá, hogy egynemű tésztát kapjunk. Vajazott lisztezett formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Először 190 fokon 10 percig, majd 170 fokon tovább sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept