Rumos - mazsolás torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rumos - mazsolás torta

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 28 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 6 g sütőpor

Krém

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3/4 dl rum
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés málna
  • piros ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral és vízzel világosodásig keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporos lisztet, végül pedig finom mozdulatokkal a habot. Egy kisebb kapcsos tortaformának (24 cm-es) az alját kivajazzuk-lisztezzük, beleöntjük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető.
A krémhez a mazsolát fél órára beáztatjuk a rumba. A pudingot megfőzzük 6 evőkanál cukorral, 4 dl tejjel, úgy, hogy még az elején a forralni való tejhez öntjük a mazsolát, a rumot és az ételfestéket is. Miután elkészül kihűtjük, majd a felhabosított margarinhoz hozzákeverjük, végül vanília aromával ízesítjük még.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a rétegeket krémmel, a tetejét pedig porcukorral meghintjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük