Sajtos borzas
Sajtos borzas
Hozzávalók 8 személyre
- 1 db fagyasztott leveles tészta
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál rétesliszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál tubusos vagy dobozos sajtkrém
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg reszelhető füstölt sajt
Elkészítés:
A fagyott leveles tésztát kiengedjük, majd kb. 0,3 cm vékonyra kinyújtjuk. Kis méretű pogácsa szaggatóval vagy stampedlivel kis köröket szaggatunk ki, melyeket sütőben aranysárgára sütünk. Közben a tejet csomómentesen elkeverve a liszttel a tűzhelyre téve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd hozzá keverjük a vajat és a sajtkrémet. Ízlés szerint megsózzuk a keveréket, vigyázva arra, hogy a füstölt sajt is sós. A krémből kávéskanállal púpot halmozunk a tésztakarikákra, majd a lereszelt füstölt sajtba hengergetjük, vagy rányomkodjuk a reszelt sajtot. A tálon egymás mellé helyezve nagyon jól néznek ki, és ízre a sajtos rolónál is finomabb. Akárhányszor készítettem, mindig nagy sikere volt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept