Citromos kocka
Citromos kocka
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- fél csomag szalalkáli
- 1 dl tej
Krém
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vanília puding
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 egész citrom
Tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- 1 evőkanál citrom lé
- színes cukorka vagy csoki dara
Elkészítés:
1 dl tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a tészta alapanyagaival jól össze dolgozzuk, tepsi hátán 3 lapot sütünk.
Krém: 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal habosra keverjük, 5 dl tejet 1 csomag vanília pudingot és 2 csapott evőkanál lisztet sűrű krémmé főzzük, ha kihűlt a két krémet összeöntjük, belereszeljük a citrom héját , és a levét belefacsarjuk így habosítjuk tovább.
A megsült lapokat ezzel a krémmel megtöltjük, tetejére fehér mázat teszünk.
Fehér máz: 1 db tojás fehérjét 12 dkg porcukorral 1 evőkanál citrom levével fényesre keverjük /aki gondolja gőz felett is felverheti/ ezt a krémet simítjuk a tészta tetejére megvárjuk míg a krém megszárad színes cukorkával vagy csoki darával megszórjuk
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept