Grissini
Grissini
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 1 dl Vénusz étolaj
- 1 teáskanál porcukor
- 130 ml tejföl
- egész köménymag
- csipet só
Elkészítés:
A langyos vízbe elkeverni a cukrot, majd belemorzsolni az élesztőt és összekeverni. (nem kell felfuttatni)
Egy tálba tenni a hozzávalókat, majd a közepébe önteni az élesztőt és keverőgéppel jól kidolgozni a tésztát.
Ezután kelesztőtálba tenni, majd meleg helyen addig keleszteni, hogy láthatóan megnőjön a tészta. (kb. 20 perc)
Lisztezett felületre önteni a tálból, majd átgyúrni. 10 egyforma részre felszeletelni, majd a szeleteket megfelezni.
Ezután minden darabot kisodorni kb. 30 cm hosszúra.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymás mellé tenni a rudakat. Konyharuhával letakarni és még 20 percig így keleszteni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept