Grissini

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Grissini

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1 teáskanál porcukor
  • 130 ml tejföl
  • egész köménymag
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A langyos vízbe elkeverni a cukrot, majd belemorzsolni az élesztőt és összekeverni. (nem kell felfuttatni)

Egy tálba tenni a hozzávalókat, majd a közepébe önteni az élesztőt és keverőgéppel jól kidolgozni a tésztát.
Ezután kelesztőtálba tenni, majd meleg helyen addig keleszteni, hogy láthatóan megnőjön a tészta. (kb. 20 perc)

Lisztezett felületre önteni a tálból, majd átgyúrni. 10 egyforma részre felszeletelni, majd a szeleteket megfelezni.
Ezután minden darabot kisodorni kb. 30 cm hosszúra.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymás mellé tenni a rudakat. Konyharuhával letakarni és még 20 percig így keleszteni.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük