Rizsalagút idény gyümölcsökkel
Rizsalagút idény gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 személyre
- 3,5 dl rizs
- 8 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 4 teáskanál zselatin
- 1 zöldalma
- 3 szilva
- 20-25 vörös vagy fehér szőlőszem
Elkészítés:
A rizst a tejjel addig főzzük, míg meg nem puhul (tejberizs), félidőben a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is hozzá keverjük. Míg a tejberizs készül, megmossuk a gyümölcsöket és apró kockákra vágjuk őket, a szőlőszemeket pedig félbe vágjuk.
A zselatint kevés vízzel keverjük el, s mikor a rizs már puhára főtt öntsük hozzá a zselatint. Majd egy benedvesített őzgerincformába szórjuk bele a gyümölcsöket, majd rétegezzük rá a tejberizst, majd ismét szórjunk bele gyümölcsöt, és ismét a tejberizst. Amíg a forma meg nem telik. Ezután hűtsük ki az egészet. Közben gőz felett olvasszunk fel egy tábla ét - vagy tejcsokoládét.
Borítsuk ki a formából, s a felolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd teljes kihűlés után szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept