Diós dudák
Diós dudák
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 evőkanál Vénusz sütőmargarin+5 dkg a kenéshez
- 3 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- kevés só
Forgatáshoz
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- 1 tojás fehérje
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, jól kidagasztjuk. (Rábízhatjuk a kenyérsütőre is.)
Duplájára kelesztjük.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Két ujjnyi csíkokat vágunk belőle.
Az olajjal megkent fém habroló-formákra tekerjük. Fedjék egymást, ne legyen hézag.
Felvert tojásfehérjével megkenjük.
Cukros darált dióba forgatjuk.
Tepsibe helyezzük, fél órát kelesztjük.
A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük.
A megkelt tekercseket 180 C°-os sütőben 30 percig szép barnára sütjük.
Ha nincs formánk alufóliázott sörös doboz, vagy papírtörlő guriga is megfelel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept