Füstölt sajtos kifli
Füstölt sajtos kifli
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg liszt
- 1 db élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 2 tojás
- 1 dl Vénusz étolaj
- 1/2 l tej
- 1 kocka Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg füstölt trappista sajt
Elkészítés:
A meglangyosított tejet egy tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát. Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 8 egyforma cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük. A sajt 2/3-át felkockázzuk, és mindegyik kiflibe feltekerés előtt rakunk egy-egy kis sajtkockát. A tepsit vastagon (nagyon vastagon) kikenjük a margarinnal, erre helyezzük a kifliket. Megkenjük őket a tojásfehérjével, majd a maradék 1/3-ad sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele. Kis pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. 20-30 perc alatt sül ropogósra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept