Szilvás gyümölcskenyér
Szilvás gyümölcskenyér
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 17,5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 17,5 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília-aroma
- 20 dkg szilva
Tetejére
- 3 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg szilva
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóinak mennyiségét egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához adtam meg. A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra.
Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, adjuk hozzá a feldarabolt Vénusz sütőmargarint, majd kezdjük el összekeverni. Amikor már morzsalékos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát, majd egyenként a tojásokat. Ezután addig keverjük, hogy egy sima állagú, sűrű masszát kapjunk.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a tészta 1/3-át, és simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt szilvával, majd kanalazzuk rá a megmaradt tészta felét. Szintén simítsuk el egyenletesen, és szórjuk meg a feldarabolt szilvával. Végül kanalazzuk rá a megmaradt tésztát, simítsuk el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 60 perc alatt süssük szép aranybarnára (amikor kezdett szépen barnulni, lefedtem egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen).
A megmaradt feldarabolt szilvát keverjük össze a citromlével és a kristálycukorral, majd kanalazzuk a sütőből kivett, megsült tészta tetejére. Ezután tegyük vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálódjon a cukor és a gyümölcs.
A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept