Rakott mézes
Rakott mézes
Hozzávalók 8 személyre
Gyúrt tészta
- 1 tojás
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 3 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 kis kanál szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
- kevés tejföl
Piskóta
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém
- 2 vanília puding
- 7-8 dl tej
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabarack lekvár (ha van ,akkor házi),de finom meggy lekvárral is
Elkészítés:
A gyúrt tésztához a hozzávalókat -liszt és tejföl kivételével-gőz felett összeolvasztjuk ezután a 40 dkg liszttel és kevés tejföllel összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle.Egyesével kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük.
Elkészítjük a piskótát. Ugyanakkora tepsiben,mint amekkorában a mézes-fahéjas lapokat sütöttük. Ketté vágjuk.
Krém:2 vanília pudingot 7-8 dl tejben felfőzünk,majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük és ha a pudingos krém kihűlt összevegyítjük.
Összeállítás: Mézes lap - lekvárral megkenni ,rá a piskóta egyik fele- vaníliás krém fele - mézes lap - krém másik fele -piskóta másik fele -lekvár- tetejére a mézes lap.
Magas süteményünk lesz és nagyon mutatós.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept