Karamellás kekszpite
Karamellás kekszpite
Hozzávalók 6 személyre
- 1 csomag (kb.400 gr.)vajas keksz
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 7 dl tej, 7 evőkanál cukor
- 2,5 dl tejszín
- kakaópor a szóráshoz.
Elkészítés:
Először a cukrot karamellizáljuk, hogy szép arany színe legyen. A tejből 2 dl kimérünk, majd elkeverjük benne a pudingport. A maradék tejet ráöntjük a forró karamellre és lassú tűzön addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik benne az égetett cukor. Mikor felolvadt, hozzáöntjük a pudingporos tejet. Állandóan kevergetve, sűrű krémet főzünk belőle. Kissé kihűtjük. Ezután a kekszekkel kibélelünk egy kb. 15x20 cm-es kisebb tepsit és elkezdjük a rétegezést. A kekszre rásimítjuk az 1/3 krémet, kirakjuk keksszel a tetejét, majd még így teszünk 3 sorral. A sütemény tetejére befejezésül, ismét egy sor keksz kerül.Fóliával letakarjuk a süteményt, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a keményre felvert tejszínnel megkenjük a sütemény tetejét, kakaóporral feldíszítjük és kockára felvágva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept