Kinder Paradiso

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kinder Paradiso

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja

Krém

  • 2,5 dl tej
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Mascarpone
  • 2 dl.tejszín
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 kávéskanál zselatin kevés vízben felmelegítve
Recept idők

Elkészítés:

A Vénusz sütőmargarint habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Mindkét tojással habosra keverjük a vajas krémet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkever lisztet és a 1/2 citrom reszelt héját. Alaposan kikeverjük, majd egy kb. 15 x 25 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. Természetesen előtte egy sütőpapírral kibéleljük a tepsi alját. A piskótát 175 C-on, 15-20 perc alatt, világosra sütjük. Nem kell megijedni, ez a tészta elég vékony lesz, de langyosra hűlés után szépen félbe lehet vágni lapjában. Én cérnával szoktam, így a legegyszerűbb. Míg sül és hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. Krém: A tejben elkeverjük a a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve, besűrítjük, krémet főzünk belőle. Kihűtjük. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint. Ezután habverővel belekeverjük a mascarpone krémet és a citrom reszelt héját. A végén lazán beleforgatjuk a krémbe a felvert tejszínhabot.

Az alsó piskóta lapra kenjük a krémet, befedjük a másik piskótalappal, enyhén lenyomjuk, hogy szép sima legyen a sütemény teteje, majd letakarva, hűtőbe tesszük és 2-3 órát dermedni hagyjuk. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre felvágjuk a süteményt és porcukorral meghintve tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük