Kinder Paradiso
Kinder Paradiso
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 12,5 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
Krém
- 2,5 dl tej
- 3 csapott evőkanál liszt
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Mascarpone
- 2 dl.tejszín
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- 2 kávéskanál zselatin kevés vízben felmelegítve
Elkészítés:
A Vénusz sütőmargarint habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Mindkét tojással habosra keverjük a vajas krémet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkever lisztet és a 1/2 citrom reszelt héját. Alaposan kikeverjük, majd egy kb. 15 x 25 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. Természetesen előtte egy sütőpapírral kibéleljük a tepsi alját. A piskótát 175 C-on, 15-20 perc alatt, világosra sütjük. Nem kell megijedni, ez a tészta elég vékony lesz, de langyosra hűlés után szépen félbe lehet vágni lapjában. Én cérnával szoktam, így a legegyszerűbb. Míg sül és hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. Krém: A tejben elkeverjük a a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve, besűrítjük, krémet főzünk belőle. Kihűtjük. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint. Ezután habverővel belekeverjük a mascarpone krémet és a citrom reszelt héját. A végén lazán beleforgatjuk a krémbe a felvert tejszínhabot.
Az alsó piskóta lapra kenjük a krémet, befedjük a másik piskótalappal, enyhén lenyomjuk, hogy szép sima legyen a sütemény teteje, majd letakarva, hűtőbe tesszük és 2-3 órát dermedni hagyjuk. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre felvágjuk a süteményt és porcukorral meghintve tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept