Répatorta krémsajtos mázzal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Répatorta krémsajtos mázzal

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 és 3/4 dl Vénusz olaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg világos nádcukor
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 22 dkg liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 narancs héja
  • 15 dkg sárgarépa lereszelve
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 25 dkg porcukor
  • 1-2 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálba beletesszük a cukrot, az olajat, majd egyesével hozzáverjük a tojásokat, ezt egy kicsit kevergetjük.

Ezután belekerül a liszt, a szódabikarbóna, a fahéj, a só, a reszelt citrom, a narancshéj, és a reszelt répa, majd hozzáadjuk a diót is.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a répatorta alapunkat.

200 °C fokon, körülbelül 20 percig sütjük, mindenképpen legyen a kezünk ügyében egy hústű, hogy magunk is tudjuk ellenőrizni, hogy hogyan áll a süteményünk.

Amíg a süti sül elkészítjük a mázat, amivel majd jól bekenjük.
A háromféle alapanyagot (krémsajt, porcukor, citromlé) egy kis tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.

Megvárjuk, amíg a répatortánk teljesen kihűl és ekkor a mázzal befedjük.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük