Répatorta krémsajtos mázzal
Répatorta krémsajtos mázzal
Hozzávalók 8 személyre
- 1 és 3/4 dl Vénusz olaj
- 2 tojás
- 10 dkg világos nádcukor
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 22 dkg liszt
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 citrom héja
- 1/2 narancs héja
- 15 dkg sárgarépa lereszelve
- 10 dkg dió durvára vágva
- 12,5 dkg krémsajt
- 25 dkg porcukor
- 1-2 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Egy nagy tálba beletesszük a cukrot, az olajat, majd egyesével hozzáverjük a tojásokat, ezt egy kicsit kevergetjük.
Ezután belekerül a liszt, a szódabikarbóna, a fahéj, a só, a reszelt citrom, a narancshéj, és a reszelt répa, majd hozzáadjuk a diót is.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a répatorta alapunkat.
200 °C fokon, körülbelül 20 percig sütjük, mindenképpen legyen a kezünk ügyében egy hústű, hogy magunk is tudjuk ellenőrizni, hogy hogyan áll a süteményünk.
Amíg a süti sül elkészítjük a mázat, amivel majd jól bekenjük.
A háromféle alapanyagot (krémsajt, porcukor, citromlé) egy kis tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.
Megvárjuk, amíg a répatortánk teljesen kihűl és ekkor a mázzal befedjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept