Mákos kocka
Mákos kocka
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 18 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás sárgája
- tejföl, amennyit felvesz, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 1-2 evőkanálnyi)
- csipet só
Töltelék
- 20 dkg porcukor
- 17 dkg darált mák
- 17 dkg liszt
- fél csomag Vénusz sütőmargarin
- 1 egész tojás
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- csipet só
- Pikáns lekvár az alsó lap megkenéséhez, tojásfehérje a kenéshez.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból pite tésztát gyúrunk, majd elfelezzük. Az egyik tészta adagot egy vajazott-lisztezett kb. 25x35 cm-es tepsibe nyújtjuk. A lapot megkenjük egy kevés barack lekvárral. Ez után elkészítjük a tölteléket. A Vénusz sütőmargarint, a tojást és a kétféle cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk felváltva a mákot, a lisztet, a sütőport, a citrom levét és reszelt héját, a tejet és a csipet sót. Habosra keverjük a mákos tölteléket. Ezt töltjük rá a tepsiben lévő lekváros tészta lapra. A másik tészta adagot is kinyújtjuk és a mákos töltelékre tesszük. A süteményt villával megszurkáljuk és a maradék tojásfehérjével lekenjük. Előmelegített sütőben, 175 C-on, kb. 40-45 percig sütjük a sütemény. A sütés végeztével érdemes tűpróbát végezni, hogy valóban átsült-e... A tepsiben langyosra hűtjük, majd felkockázzuk. Tálra rendezzük a kockákat és porcukorral meghintve tálaljuk a mákos süteményt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept