Mákos kocka

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mákos kocka

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 18 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás sárgája
  • tejföl, amennyit felvesz, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 1-2 evőkanálnyi)
  • csipet só

Töltelék

  • 20 dkg porcukor
  • 17 dkg darált mák
  • 17 dkg liszt
  • fél csomag Vénusz sütőmargarin
  • 1 egész tojás
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • Pikáns lekvár az alsó lap megkenéséhez, tojásfehérje a kenéshez.
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból pite tésztát gyúrunk, majd elfelezzük. Az egyik tészta adagot egy vajazott-lisztezett kb. 25x35 cm-es tepsibe nyújtjuk. A lapot megkenjük egy kevés barack lekvárral. Ez után elkészítjük a tölteléket. A Vénusz sütőmargarint, a tojást és a kétféle cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk felváltva a mákot, a lisztet, a sütőport, a citrom levét és reszelt héját, a tejet és a csipet sót. Habosra keverjük a mákos tölteléket. Ezt töltjük rá a tepsiben lévő lekváros tészta lapra. A másik tészta adagot is kinyújtjuk és a mákos töltelékre tesszük. A süteményt villával megszurkáljuk és a maradék tojásfehérjével lekenjük. Előmelegített sütőben, 175 C-on, kb. 40-45 percig sütjük a sütemény. A sütés végeztével érdemes tűpróbát végezni, hogy valóban átsült-e... A tepsiben langyosra hűtjük, majd felkockázzuk. Tálra rendezzük a kockákat és porcukorral meghintve tálaljuk a mákos süteményt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük