Főzött, sajtkrémes pogácsa

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Főzött, sajtkrémes pogácsa

Hozzávalók 4 személyre

Tészta

  • 8 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db nagyobb tojás.

Sajtkrém

  • 1 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a Vénusz sütőmargarinnal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd habverővel simára főzzük. Addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hűlni hagyjuk. Míg hűl a massza, addig lereszeljük a sajtot. Ha kissé kihűlt, beleütünk egyenként 3 tojást, és nagyon simává kidolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot is. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben megnőnek. Lekenjük tojással. Előmelegített sütőben, 175 C-on, pirosra sütjük, kb. 15-20 perc alatt. A pogácsákat hűlni hagyjuk. A sajtkrémhez a tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sajtot. Lassú tűzön, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, 5 dkg Vénusz sütőmargarinnal habosra keverjük a krémet. Ezzel töltjük meg a pogácsákat, majd reszelt sajttal díszítjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük