Paradicsomos-túrós pitetorta
Paradicsomos-túrós pitetorta
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg liszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 5 dkg gouda sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 20 dkg ricotta
- 8-10 db paradicsom
- 1 dl hideg víz
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- Vénusz étolaj
Elkészítés:
A tésztamennyiségek egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához vannak megadva. A lisztet keverjük össze 1/2 teáskanál sóval, adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele 5 dkg sajtot.
Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle egy könnyen nyújtható tésztát.
Csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
A ricottát (v. krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot és keverjük alaposan össze.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.
A sütőformát kenjük ki Vénusz sütőmargarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben.
A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni.
Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot.
Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint Vénusz étolajjal a még forró paradicsomokat.
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept