Ananász torta
Ananász torta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
Krém
- 2 csapott evőkanál liszt
- 20 dkg. cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 6 dl tejszín
- 1 doboz ananász konzerv vagy 30 dkg málna (lehet mélyhűtött is)
Elkészítés:
Tészta: A tojásból, lisztből és cukorból 2 db kör alakú piskótát sütök a szokásos módon.
Krém: 3 tojás sárgáját kikeverem 20 dkg cukorral, 2 csapott evőkanál liszttel, 2 cs. vaníliás cukorral, 2 dl tejjel.
Ezt lassú tűzőn sűrűre főzőm.
Ha félig kihűlt hozzákeverem a 15 dkg Vénusz sütőmargarint, ha teljesen kihűlt 4-5 szelet apróra vágott ananászt.
A 6 dl tejszínt kemény habbá verem, ennek felét a kihűlt alapkrémhez keverem és ezzel kell megtölteni a kész piskótát. (A kész piskótákat keresztbe ketté vágom, így 4 lapom lesz).
A megmaradt habbal kell bevonni a torta külső részét.
Elkészítési idő: egy óra
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept