Sajtos tallér
Sajtos tallér
Hozzávalók 12 személyre
- 75 dkg liszt
- 250 g Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg sajt lereszelve
- 1 db tojás
- 4,5 dl tejföl
- csipet sütőpor
- 1 csapott evőkanál só
Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojást, a tejfölt, a sajtot, a sót, és tésztává gyúrjuk.
Kis galacsinokat, kb. 2 cm átmérőjűt gyúrunk belőle. Több tálba szétosztjuk, hűtőbe tesszük. Mindig csak azt a tálat vesszük elő amelyikből éppen felhasználjuk a kis golyókat.
A kekszsütőt a gázra tesszük, felmelegítjük. Közben időnként megforgatjuk, hogy mindkét oldala felmelegedjen.
2, vagy 3 gombócot beleteszünk, a tetejét rányomjuk, várunk 5 másodpercig, majd megfordítjuk a sütőt. Várunk két másodpercet és egy tálba öntjük a kekszet. Ha nem esik ki magától egy lapáttal felpiszkáljuk, hogy kiessen a sütőből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept