Finom túrótorta
Finom túrótorta
Hozzávalók 8 személyre
Tésztaalap
- 1 tojás
- 7,5 dkg kristálycukor
- 12,5dkg Vénusz sütőmargarin
- 25dkg liszt
- 3/4 sütőpor
- csipet só
Töltelék
- 50 dkg áttört túró
- 10dkg liszt
- 1/2 l tej
- 18 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 biocitromhéj reszelt /ízlés szerint/
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Tésztaalap:a Vénusz sütőmargarint, cukrot, tojást összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és összegyúrjuk. A tésztaalappal a tortaformát /felül 30 cm alul 26cm átmérőjű teflonos/ kibéleljük.
Töltelék: A túrót, lisztet, tejet összekeverjük és 1/2 órát pihentetjük. A cukrot a tojások sárgáját, citromhéjat és a citromlét habosra keverjük. A tojásfehérjét felkeverjük habnak. Ezután az egészet lazán összekeverjük és megtöltjük a tortaformába előkészített tésztát.
Sütés: 170 C°-on 50-60 percig. Sütés közben 1/2 óra múlva kivesszük a sütőből és a tölteléket a sütőforma tetejénél vízszentesen kb. 1 cm mélyen körbevágjuk /ezáltal a töltelék teljes sütés után vízszintes lesz/. Visszatesszük a sütőbe és tovább sütjük.
Ha kész kivesszük a sütőből és ráteszünk egy sütőrácsot majd megfordítjuk, /ezáltal a teteje mintás lesz/ Ha már nem forró levesszük a tortaformát és tortatálcára fordítjuk és szeletelhetjük!
MEGÉRI MEGSÜTNI JÓ ÉTVÁGYAT!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept