Parfékuglóf
Parfékuglóf
Hozzávalók 4 személyre
- 9 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 csipet só
- 5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag mazsola-beáztatásához tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- díszítéshez porcukor
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítem.
5 dkg élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatok.
A mazsolát tejbe beáztatom, majd kinyomkodom, lecsöpögtetem.
A tésztához 9 dkg Vénusz sütőmargarint 15 dkg porcukorral 3 tojás sárgájával fehéredésig keverek , ebbe beleteszek 1 csipet sót, a felfuttatott élesztőt, 15 dkg finomlisztet és a beáztatott mazsolát.
Ezeket jól összekeverem majd két részre osztom.
Egyik felébe 1 citrom reszelt héját, másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverek, majd egy kivajazott lisztezett őzgerincformába felváltva a kétszínű masszát márványosan beletöltöm.
170 fokon addig sütöm, míg a teteje megreped. Tűpróba!
Kihűtés után a formából kiborítom, és porcukorral meghintem a tetejét.
1 óra múlva szépen szeletelhető.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept