Gyümölcsbetéttel töltött fekete-erdő fatörzs

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 1 sütőpor
  • csipet só
  • sütőpapír
  • _Krém_
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag (25 gr) színtelen étkezési zselatinpor
  • 2 dl málnaszörp
  • 3 dl víz
  • tetszőlegesen kiválasztott 1/2 kg gyümölcs
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd vagy vaníliáscukor

Díszítés

  • 1 tábla Katica tortabevonó csoki
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

5 tojásból kakaós piskótát sütünk , a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vizet, a tojások sárgáját, lisztet, kakaóport, sütőport, csipet sót. Sütőpapíros kisebb, lapos tepsiben 180 fokon 10-12 perc alatt kisütjük, majd megnedvesített, cukrozott konyharuhára kiborítjuk sütőpapírral felfelé, ezt megvizezzük ecsettel, és 5 perc múlva egy mozdulattal lehúzzuk a piskótáról. A tésztát konyharuhával letakarva kihűtjük.
Míg a piskótalap hűl, addig 2 csomag vaníliás pudingport, 7 dl tejjel, 5 evőkanál cukorral sűrűre főzünk, kihűtjük.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a formánkat a folpack bőven túlérje.
A kihűlt piskótalapunkra fejjel lefelé ráfordítjuk az őzgerincformát és az annak megfelelő méretű ,téglalap alakú piskótadarabot levágjuk, félretesszük, ezzel fogjuk a végén az őzgerincformát lefedni.
A megmaradt nagyobb piskótalapunkat óvatosan belesimítjuk az őzgerincformánkba, ráhalmozunk 4-5 evőkanál kihűlt vaníliapudingot, a többit félretesszük későbbre, és a fagyasztóba betesszük 20 percre.
Közben az étkezési zselatint 3 dl langyos vízben 2 dl málnaszörppel csomómentesre keverve felforralunk, és hideg vízbe téve az edényt hűteni kezdjük.
Közben a tetszőleges gyümölcsöket feldaraboljuk apró kockákra, 3 evőkanál porcukorral megszórjuk, kevergetjük míg elolvad, majd leszűrjük,lecsepegtetjük és a langyos zselatinba keverjük.
A fagyasztóból kivett őzgerincformában lévő pudingra ráhalmozzuk a zselatinos langyos gyümölcsöt. Tetejére rátesszük a levágott,félretett piskótalapot, befedjük vele, kicsit rányomkodjuk, majd az egész őzgerincformát folpackkal körbetekerjük légmentesen.
3-4 órára hűtőbe tesszük majd kivétel után a folpackból kitekerjük, és a sütinket fejjel lefelé tálcára borítjuk. A megmaradt pudinghoz 10 dkg Vénusz margarint, 1 tojás sárgáját és a vaníliarúd kikapart belsejét habosra keverjük, és ezzel befedjük a gyümölcsös őzgerincet. Tetejére a Katica tortabevonó csokiból késsel forgácsokat készítünk és ezzel díszítjük.
Hűtőben tároljuk.

Én ünnepekkor szoktam elkészíteni, általában fagyasztott savanykásabb erdei gyümölcsökből, kicsit időigényesebb , de szeleteléskor a látvány magáért beszél, és az íze sem hétköznapi.
Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló