Kandírozott gyümölcsös, ricottás töltött mandulás puszedli
Kandírozott gyümölcsös, ricottás töltött mandulás puszedli
Hozzávalók 6 személyre
Töltelék
- 20 dkg ricotta
- 3 evőkanál tejszínhab
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- csipet só
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál aprított kandírozott gyümölcs
Tészta
- mandulás puszedlik
Nem főzős csokimáz
- 15 dkg porcukor
- diónyi Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 4-5 evőkanál forró, lobogó víz
- _Díszítés_
- apró fehér cukor
- gyümölcsös zselécukorka
Elkészítés:
A kandírozott aprított gyümölcsöket 20 percig rumba áztatjuk.
Ezalatt a ricottát a Vénusz margarinnal, porcukorral,csipet sóval és a tejszínhabbal összedolgozzuk.
A kandírozott gyümölcsöt lecsepegtetjük, és a ricottás masszánkhoz keverjük.
Folpackkal letakarjuk és 1,5 órát hűtőbe pihen.
Ezután egy -egy mandulás puszedlit a ricottás krémmel megtöltünk, majd elkészítjük a gyors, nem főzős csokimázunkat.
Egy tálkába beletesszük a porcukrot, kakaóport, diónyi puha Vénusz margarint, és a forró vizet, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük , szép fényes lesz.
A puszedliket ebbe a csokimázba beleforgatjuk, majd 5-10 perc elteltével durvára tört fehér bármilyen cukorkával, vagy esetleg aprított süvegcukorral megszórjuk, ettől olyanok lesznek, mintha havasak lennének.
Porcukorral meghintett tálra helyezzük a csokis-havas puszedliket, és mindegyik tetejébe egy félbevágott zöld színű ,boltban kapható puha gyümölcsös zseléscukrot nyomunk.
Hűtőbe tesszük egy órára majd fogyasztjuk.
Gyorsan kész, könnyű elkészíteni, mutatós és finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept