Mákos zserbó

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mákos zserbó

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl (amennyit a tészta felvesz)
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg élesztő langyos cukros tejben megfuttatva
  • _Töltelék_
  • 40 dkg házi szilvalekvár
  • 40 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 dl langyos tej

Csokoládémáz

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin
  • _Tepsi kikenéshez_
  • 3 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 dkg liszt
Recept idők

Elkészítés:

Az átszitált lisztbe alaposan elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a Vénusz margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát 30 percre félretesszük pihenni.
Ezalatt elkészítjük a mákos tölteléket: A mákot cukrot és a citrom héjat-levet alaposan összekeverjük és 1 dl langyos tejjel megöntözzük.
A tepsit Vénusz margarinnal kikenjük, majd liszttel meghintjük.
A tésztát három részre osztjuk, a tepsink méretére kinyújtjuk és az első lapot a nyújtófa segítségével belehelyezzük. Megkenjük a szilvalekvár felével, majd rászórjuk a mák töltelék felét. ( ha a lekvárunk túl sűrű lenne, használat előtt állítsuk meleg vízbe az üveget, könnyebben tudunk majd dolgozni a lekvárral )
Kinyújtjuk a második lapot és az is megkenjük szilvalekvárral majd rá a máktöltelék.
Végül a kinyújtott harmadik lappal befedjük. Villával szurkáljuk meg a tetejét.
25 perc alatt 170 fokon készre sütjük.
Elkészítjük a csokimázat: a kakaóport és a cukrot elkeverjük a vízzel, lassú tűzön addig főzzük ,amíg a cukor el nem olvad benne. Gyorsan elkeverjük benne a Vénusz sütőmargarint és bevonjuk vele a tésztát.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük