Rumos csokoládétorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rumos csokoládétorta

Hozzávalók 12 személyre

  • 180 g keserű csokoládé
  • 150 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál (nyírfa)cukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 100 g babapiskóta
  • 50 g fehér csokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • kevés főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Gőz felett megolvasztjuk a keserű csokit. Egy tálban habosra keverjük a Vénusz sütőmargarint a cukorral.
Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját a masszába keverjük. A masszába belekeverjük a megolvasztott csokoládét és beletesszük a rumot. Szétmorzsoljuk a babapiskótát (vagy apró darabokra vágjuk, kb. 1 cm-esekre), és a masszába keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és óvatosan összeforgatjuk a masszával. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
A fehércsokit és a tejcsokit külön-külön megolvasztjuk, majd ráöntjük a kihűlt tortára (nem keverjük el teljesen, hogy "cirmos" maradjon), és elsimítjuk rajta. Ezután hűtőbe tesszük, így a tetején a csoki meg fog keményedni. Ha ezt nem szeretnénk, akkor a gőzölésnél mindkét csokihoz adjunk egy kis főzőtejszínt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük