Diós-csokoládés keksz
Diós-csokoládés keksz
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 12 dkg darált mandula
- 10 dkg xilit vagy cukor
- 1 marék dió
- 1 db tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál vanília aroma
- 2 evőkanál forró víz
- csipetnyi só
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát átszitáljuk. Hozzákeverjük a darált mandulát és a sót. A Vénusz sütőmargarint a cukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a forró vizet. Ezután belekeverjük a kakaós lisztet. A diót és a csokoládét apróra vágjuk, és hozzákeverjük a keksz masszájához. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Ezután a masszából kör alakú kekszeket formázunk, a sütőpapíros tepsire fektetjük, majd 15 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept